Dyslexie (disleksie) en dan?

Jouw kind doet zijn uiterste best op school. Hij denkt het zó goed te doen en toch is de school niet tevreden met zijn schoolprestaties. Van dichtbij heb ik mee gemaakt hoe frustrerend, boos, verdrietig en onzeker het een kind kan maken. Dit kan leiden tot faalangst.

Dyslexie kenmerkt zich door achterstand met lezen, spellen, schrijven en omdraaien van letters. Wanneer er hardop gelezen wordt, klinkt het onsamenhangend en begrijpen zij niet wat er is gelezen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Keerpunt_0Z8_8049_%C2%A9RobertWestera_HR-scaled.jpg

Resultaten van de behandeling zijn:

  • Meer zelfvertrouwen
  • Betere concentratie
  • Lezen gaat makkelijker
  • Minder hulp nodig
  • Het lezen wordt weer leuk gevonden
  • Gaan met plezier naar school
  • Minder gespannen

Via diverse testen gaan we op een speelse manier samen de blokkades opsporen en oplossen. De leerproblemen komen meestal voort uit een onbalans in de kleine hersenen, waardoor het stressvrij leren onmogelijk is geworden. Omdat de balans wordt hersteld kan er grote vooruitgang worden geboekt bij alle schoolprestaties.

Voor het resultaat van de behandeling is de inzet van ouders en het kind heel belangrijk. Er zullen dyslexie oefeningen worden aangeboden waardoor het lezen makkelijker gaat worden. Deze dyslexie oefeningen zijn motorische oefeningen om het brein wakker te schudden.

Tijdens het traject wordt het voedingspatroon ook onder de loep genomen. Samen gaan wij kijken welke veranderingen aan het voedingspatroon belangrijk zijn. Dit gaan we stap voor stap doen. Wil jij daar extra hulp bij voor recepten dan is het boek RefleX Natuurlijk (w)eten voor ouders een mooie aanvulling op de behandeling. Je krijgt informatie over het belang van voeding en voor 10 weken eenvoudige menu’s.

Zijn er vragen, neem dan gerust contact met mij op.