Dyslexie behandeling Dalfsen

Ervaringen van cliënten die zij graag met je willen delen!

Een jongen komt aan het begin van de zomervakantie in de praktijk met vermoedelijk dyslexie. Lezen deed hij niet als het niet hoefde want “dat vind ik niks aan”: was zijn reactie. Hij wilde het wel graag beter kunnen. Vlak na de behandeling gaat hij op vakantie en wat neemt hij mee in zijn rugzak? Inderdaad een boek en op een mooie rustig plek haalt hij het boek uit zichzelf te voorschijn en zit hij in no-time verzonken in zijn verhaal.

Reactie van een juf na de behandeling:

Je kunt zien dat ze de drie-minuten-toets dit keer erg goed gedaan heeft!! Heel knap van haar! Ze is van een D score in mei naar een B score nu gegaan. Dat zijn grote sprongen.
Dus of het aan de behandeling heeft gelegen… goed is het in elk geval wel!

Reactie moeder na dyscalculie behandeling van haar dochter

Mijn dochter heeft dyscalculie na 3 behandelingen door Gerrie is haar score op het rekenen heel veel beter geworden. Dit is ook goed voor haar zelfvertrouwen.

Dus laat die cito maar komen!
Ook had ze last van onrustig slapen en nachtmerries, Gerrie heeft mij voetmassage geleerd waardoor ik mijn dochter haar voeten s’avonds kan masseren en ze rustig in slaap valt en geen last meer heeft van nachtmerries!
Ze is minder opvliegend en rustiger geworden!
Gerrie bedankt voor al je goede zorgen!

Reactie ouders van dochter met dyslexie

Tijdens de vakantie was S helder en alert (nu nog overigens). Ze heeft scherpe humor en kan plezierig omgaan met plagerijtjes onderling. Wat mij opvalt is dat ze veel meer voor zichzelf opkomt. Tijdens de vakantie word er veel overlegd over hetgeen wat we gaan ondernemen (we houden van sportieve activiteiten). S haalde veel minder haar schouders op wanneer haar gevraagd werd wat ze leuk vind of graag wilde doen.. Voorheen gaf ze minimaal aan wat ze graag wilde en vond alles wel goed. Nu gaf ze duidelijk aan wat ze graag wilde.

We steken haar nu wel eens de gek aan wanneer ze een scherpe opmerking heeft, zoals “Poeh de douchekop is goed los” Ze kan hier dan ook smakelijk om lachen en herhaald het regelmatig wanneer ze rap met het bekkie is. We hebben het gevoel dat haar zelfvertrouwen gegroeid is.

Wij zijn enthousiast over de behandeling!

Jonge man met dyslexie die graag weer aan het werk wil

Enkele maanden geleden ben ik bij Gerrie Eikenaar terecht gekomen, omdat ik al een hele tijd werkeloos ben en meerdere keren een afwijzing kreeg omdat ik te onzeker overkwam.
Dit was voor mij een reden om op zoek te gaan naar iets of iemand die mij kon helpen om makkelijker en vrijer te praten, zodat ik zekerder overkom op mensen. Dit moeilijk communiceren doe ik eigenlijk al jaren en ik heb hier moeite mee zowel privé als op mijn werk, maar heb hier nooit iets aan gedaan.
Met onze dochter die dyslexie heeft zijn wij ook bij Gerrie geweest en door het zien hoe deze therapie haar heeft veranderd, werd ik aan het denken gezet.Uiteindelijk eens geïnformeerd of dit ook iets voor mij zou kunnen zijn.
Na wat testjes o.a. of ik na kon vertellen was ik lees (wat heel moeilijk ging) heeft Gerrie mij behandeld en verschillende oefeningen voor thuis meegegeven. Na enkele weken merkte ik dat er heel veel veranderde, praten en leren gaat veel soepeler en hierdoor voel ik mij veel zekerder en kom ook zo over vindt mijn omgeving. Praten in een gezelschap en in het gezin gaat veel makkelijker en natuurlijker en dit geeft veel zelfvertrouwen.
Na de tweede behandeling stelde Gerrie voor om bij mij een lymfe drainage te doen.
deze behandeling waarbij je op een bepaalde manier heel zacht gemasseerd word helpt het lichaam om afvalstoffen te verwijderen. Dit gaf bij mij een heftige reactie (veel plassen en moe)maar na een paar dagen voelde ik mij veel fitter als voor de tijd.
Inmiddels heb ik na bijna 2 jaar werkeloos te zijn geweest een nieuwe baan gevonden en hier ga ik vol zelfvertrouwen aan de slag.
Gerrie bedankt voor jou hulp.

mvg. jongeman (46 jaar)

Reactie meisje van 11 jaar met dyslexie:

Ik ben een meisje van 11 jaar, dat er vorig jaar achter is gekomen dat ik dyslexie heb.
Verder ben ik ook hoog gevoelig, wat alles altijd niet gemakkelijker maakt, omdat je veel dingen voelt en ervaart die anderen niet hebben. Hierdoor kwam ik op school en op mijn sport dingen tegen,waar ik moeilijk mee om kon gaan. Ik kon zo opeens heel blij zijn, maar ook zo opeens heel boos of verdrietig.Ik voelde dit gevoel opkomen, maar kon het niet stoppen.
Mijn Moeder zag toen dat Gerrie Eikenaar therapie had voor dit soort problemen. Samen zijn we ernaar toe gegaan.
Ik vond het wel heel spannend, ik had al verschillende dingen gedaan en overal neem je wat van mee, dus was wel benieuwd wat Gerrie nog meer kon vertellen.
Na een gesprek over school/ thuis. En mijn sport begon ze met haar therapie. Direct de eerst week kon ik al merken dat ik rustiger was, dingen klopten beter met elkaar. Ik ben drie keer bij Gerrie geweest, daar verschillende oefeningen gedaan en ook oefeningen voor thuis.
Het fijnst vond ik dat het ook zo gezellig was en dat we ook veel gelachen hebben. Je hebt dan niet zo het gevoel dat je om hulp komt vragen.
Nu kan ik beter omgaan met situatie en toetsen op school. Ook kan ik beter omgaan met mensen die misschien nare opmerkingen maken.
Eerst dacht ik dat alles over mij ging, steeds dacht ik wat zullen ze van mij denken, nu kan ik dit beter van me afzetten.
Ik ben heel blij dat ik geweest ben, en ik vind het fijn te weten dat als het ooit even niet zo goed mag gaan, dat ik dan zo voor 1 of 2 keer terug mag komen.
Gerrie bedankt

groetjes van mij.

We hebben een ander kind gekregen……

Onlangs heeft onze zoon (10 jaar) twee sessies gedaan.
Onbalans in de kleine hersenen heeft veel “klachten” tot gevolg. De behandeling bij Gerrie had tot doel de balans in de kleine hersenen te herstellen, waardoor hij zich weer prettiger voelt en beter in zijn vel zit. Dit ging op een manier die kinderen aanspreekt: speels en met ontzettend veel humor!

Waarom een behandeling? Omdat hij een laag zelfbeeld had, moeite had met zijn met zijn concentratie, onrustig was en het gevoel had dat hij het nooit goed deed. Hij oogt heel stoer en dapper, maar is zo ontzettend gevoelig.
Vooral op school leidde dit alles tot vervelende confrontaties. Na de eerste behandeling hadden wij meteen het gevoel dat we een ander kind meekregen naar huis. Hij is nu rustiger, meer in balans, komt meer voor zichzelf op en zit gewoon beter in zijn vel. Hij is trots op zichzelf en dat straalt hij ook uit.
Op school krijgt hij nu veel complimenten in plaats van regelmatig de klas uitgestuurd te worden.
(school is overigens nog niet op de hoogte van de behandeling)
Het spelen gaat meer relaxed, hij gaat minder mee in negatief gedrag van andere kinderen.
Deze beslissing neemt hij zelf.

Hij geeft zelf aan dat hij zich rustiger voelt in zijn hoofd…….
Zijn broer vertelde ons vandaag dat hem opvalt dat zijn broertje veel rustiger is, minder vaak boos is en dat ze bijna geen ruzie meer maken samen. Een groter compliment kun je niet krijgen van je broer!
We zijn blij, en super trots op onze topper!

Een trotse vader en moeder

Reactie van een jongeman begin 20 jaar. Hulpvraag dyslexie en eczeem

Na een aantal bezoeken voor behandeling van dyslexie ben ik zeer tevreden met het resultaat. Ik vond het fijn hoe de behandelingen werden gegeven aan mij. Ik merk dat ik een stuk rustiger met mijn gedachten ben. En mij bewust ben van alles wat ik doe. Mijn eczeem op mijn armen is een stuk rustiger en minder geworden. De teksten die ik lees zijn duidelijk en blijven bij, waardoor ik niet meer stukken tekst vergeet. Het lezen is ook een stuk prettiger om te doen.

Reactie van meisje van 9 jaar na een dyslexie behandeling.

Dyslexie
Leren lezen…
Als het langzaam en moeilijk gaat.
Je een achterstand oploopt die met alle extra hulp en mogelijkheden niet meer in te halen zijn.
Je zo je best doet, een jaar extra doet, extra hulp krijgt en het resultaat maar minimaal is en je maar langzaam vooruit gaat. Tot je het zelf ook merkt dat anderen je altijd te snel af zijn met een opdracht, met een verhaal of een boek lezen. Tafels ook moeilijk onder de knie te krijgen zijn, een lied zingen zelfs lastig is zodanig dat het plezier eraf gaat en je jezelf gaat verstoppen, je gaat er onder gebukt,
je hebt geen plezier meer, je hebt hoofdpijn en buikpijn.
Je ziet de pijn maar waar en bij wie kun je terecht…..
Na de 1e keer voel je zo’n opluchting alsof er een steen van je afvalt. Je brengt het zelfs zodanig onder woorden, je gaat huppelend naar school. Verbazing wat er al verandert, zo snel.
Na de 2e keer sta je al sterker, loop je weer rechtop: kom maar op!
En na de 3e keer straal je weer ben je zelfverzekerder, ga je moeilijke opdrachten op school niet meer uit de weg. Je moet nog veel leren en een heleboel inhalen maar je ziet de mogelijkheden weer en kunt het nu weer aan. Je bent weer ondeugend en maakt grapjes en je hebt een weerwoord, je hebt weer plezier in naar school gaan, kunt weer lekker slapen, je hebt geen hoofdpijn of buikpijn meer.
Wij zijn blij dit te hebben ondergaan en zouden dit veel meer mensen gunnen zo bevrijd te worden/zijn van een onzichtbare last die dagelijkse dingen zo moeilijk lijken te maken.
Fantastisch om deze bevrijding en opluchting te hebben gezien, waar geen vinger op te leggen is. Onze dochter straalt en gaat weer onbezorgd door het leven.