Een vraag hebben?

Inhoudsopgave
< Alle onderwerpen
Print

Hoe gezond is een citroen nou eigenlijk? Wij leggen het uit.

Dat gezond eten bijdraagt aan de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid is niet nieuw. Er wordt doorlopend onderzoek gedaan naar de werking van bepaalde stoffen. In het boek Reflex Natuurlijk (w)eten worden recepten en tips vermeld die bijdragen tot een gezondere levensstijl en het verliezen van gewicht. Wist je bijvoorbeeld dat zelfs een eenvoudig levensmiddel als de citroen heilzame werkingen kent?

De voordelen van de citroen voor de gezondheid

Dit zijn drie kenmerkende voordelen van de citroen voor jouw levensstijl:

  • Citroenen bevatten kalium, calcium, fosfor en magnesium en een hoge hoeveelheid Vitamine C.
  • Citroenen geven energie en verbeteren de spijsvertering. Daarom zijn citroenen bij uitstek geschikt om de dag mee te beginnen.
  • Tenslotte helpt het eten van citroenen om jouw rust te bewaren en voorkomen ze een slechte adem.

Kenmerken voor een gezonde levensstijl

Voor de zekerheid hebben we de basisregels voor een gezonde levensstijl nogmaals voor je op een rij gezet:

  • Eet voldoende, gevarieerd en op vaste tijden. Probeer elke dag op een vaste tijd de drie basismaaltijden te eten. Probeer daarnaast af te wisselen met de groenten die op tafel worden gezet en zorg dat je voldoende eet. Dit laatste klinkt misschien gek, maar vaak komen mensen juist aan omdat ze te weinig eten en het lichaam daarom vetreserves aan gaat maken. Soms wordt er wel te veel gegeten, maar dan weer van levensmiddelen die weinig tot geen voedingsstoffen bevatten.
  • Beweeg voldoende. Dit zorgt er niet alleen voor dat je fysiek gezond blijft, maar beweging heeft ook een heilzame werking bij het voorkomen van depressie en andere psychische klachten.
  • Tenslotte een logisch derde advies: Drink zo min mogelijk alcohol en stop met roken. Alcohol heeft een negatief invloed op zowel jouw psychische als lichamelijke gezondheid.

Het boek Reflex Natuurlijk (w)eten helpt jou bij het creëren van een gezonde levensstijl waarbij je je zowel in je hoofd als lichamelijk beter voelt. Wij kunnen je ondersteunen bij dit proces!