Een vraag hebben?

Inhoudsopgave
< Alle onderwerpen
Print

Hoe kan ik blaren voorkomen tijdens het wandelen?

Hoe kan ik blaren voorkomen tijdens het wandelen


Een heerlijke wandeling kan snel verstoord worden door een blaar. Blaren ontstaan doordat er wrijving plaatsvindt tussen de huid en het schoeisel of de sokken. Oorzaken hiervoor zijn het dragen van de verkeerde maat schoenen, het dragen van de verkeerde soort schoenen en/of afwijkingen aan de voet die dit lichaamsdeel extra kwetsbaar maken voor blaren. Het
meest vervelende aan een blaar is dat ze erg gevoelig zijn, vooral als het niet mogelijk is om de wrijving weg te nemen.


Hoe blaren voorkomen


Tegenwoordig zijn er tal van oplossingen die zowel blaren kunnen helpen voorkomen als dat ze blaren kunnen verhelpen. In dit kader wijzen we graag op wandelwol. Dit kan om de voet heen gewikkeld worden om zo schuren, en dus blaren, te voorkomen. Verder kun je blaren voorkomen door passende schoenen en sokken te dragen, nieuwe schoenen goed in te
lopen en eventueel jouw voeten van tevoren in te smeren met vaseline of een crème die speciaal bedoeld is voor het voorkomen van blaren. Tenslotte is het bij het voorkomen van blaren van belang om de voeten goed te verzorgen en ook de nagels regelmatig te knippen.
Wandelwol kan toegepast worden op een dichte blaar. Wandelwol ontlast en werkt absorberend. De blaar zal afnemen wanneer wandelwol enige tijd wordt ingezet. Ook gebruiken na enkele dagen totdat de blaar geheel is verdwenen. Ga je weer wandelen dan wandelwol preventief toe passen. Wacht niet tot dat je weer een blaar krijgt.


Blaren zijn een natuurlijk verschijnsel

Blaren zijn een natuurlijk verschijnsel en een methode van de huid om zich verder te beschermen tegen eventuele schade. Daarnaast is de ene persoon van nature gevoeliger voor blaren dan de ander. Wandelwol is een betaalbaar alternatief om blaren te voorkomen want als een blaar er eenmaal zit dan komt daar zeker gevoeligheid bij kijken.